31 Juli

Först måste jag väl säga grattis till lillebror som fyller 12 år idag, jävla va tiden går fort - nästa år är han ju tonåring! den lilla snorungen.. En fin dag fick han i alla fall, hoppas jag.. Vi stack hem vid fyra då jag inte längre stod ut. Jag kunde inte sitta för då gjorde det ont i magen och ryggen och gud vet vart och stå funkade en stund men sedan blev även det jobbigt.. har legat på soffan en bra stund men det hjälper inte heller. Björn skulle se något på teve så jag passade på att rymma till datorn. Numera sitter jag bara vid datorn två gånger om dagen, det vill säga en stund på förmidagen och sen på kvällen. Jag ska undvika att gå i trappor och datorn är ju på övervåningen så..

Har knappt sovit på tre nätter. Vaknar av att jag ligger obekvämt, att det är för varmt eller för jag har ont. Fick tips på att man skulle ha fler kuddar och det hjälper en del (en mellan knäna och en under magen) och jag fick låna en glidmatta som gör det mycket enklare att vända sig om... knappt 10 veckor kvar att gå *Längtar*


28 Juli

Familjen karlson är här på besök (det vill säga svärmor och svärfar som kom igår). Var på biblioteket och lånade tre böcker om gravidtet och namn. jag hittade nya namn jag gillade som som Björn inte tyckte om *fan* Att det ska vara så svårt! Nu har jag dessutom hittat ett tjejnamn jag ÄLSKAR men som han hatar *ler olyckligt* inte nog med att man är två när man gör barn man är dessutom två när man bestämmer namn! Åh.. fast man ska inte klaga, jag har nekat alla namnförslag han har kommit med så jag for nog skylla mig själv lite..

På Kvällen märkte jag av att jag hade sammandragningar men att det kom oftare än innan. jag kom fram till att det hade varit så hela dagen, det kom och var borta 20 - 30 minuter för att sedan komma igen och igen. Ringde mamma (som alltid vet bäst) och kom fram till att jag skulle ringa förlossningen. Barnmorskan sa att så länge jag inte hade ont eller blödde var det ingen fara, förmodligen berodde de täta sammandragningarna på stress. jag ska försöka lugna ner mig lite, Björn är underbar som hjälper till och ibland kanske jag skulle ta emot lite mer hjälp från honom istället för att envist göra allt själv. Jag har världens underbaraste man så varför inte låt han hjälpa mig då han vill?



Natten blev lång.. somnade vid ett men vaknade kvar över två. Somnade efter en halvtimma men vaknade lika fort igen. Hittade inget läge som var skönt och hade svårt att vända på mig. Försökte med att lägga en kudde vid magen och det hjälpte lite men inte tillräckligt. Vaknade vid fyra av att det brände till vid höften och blev ganska orolig eftersom det inte slutade. Blev dock lugn då jag kände hur barnet vände sig, sprakade och gjorde volter eller vad han/hon nu höll på med :) Gick upp vid åtta och tog en kopp te med svärföräldrarna. Skulle gått på marknaden i Tingsryd men jag får väl inse fakta att jag behöver vila. Björn är lite nervös verkar det som, ingen av oss vill ha barn tio veckor för tidigt och numera får jag knappt gå i trappan (men jag har smitit upp hit idag he he) ska ner och se en film nu, passa på medan jag är ensam :)


24 Juli

Denna veckan gick fort. I  måndags var jag hos barnmorskan på koll. Det gick bra fast jag ska träffa en sjukgymnast som ska kolla ifall det går att göra något åt min foglossning.  Vissa dagar är det jättejobbigt men Björn är super gullig som vanligt och hjälper mig med allt från att damsuga till att rulla upp mig ur sängen ha ha Jag försöker att röra på mig så mycket det går och jag tycker själv att jag är duktig =)


  

Jag var och hälsade på syster i veckan, Jag tycker att jag är i Nybro så ofta jag hinner nu för tiden. Kanske dags att hon flyttar hit? det enda som saknas i emmaboda är syster min.. och McDonlands.. sedan vore emmaboda fullbordat ;)

Jag och Björn har köpt vårat 1:a babyplagg. Han fick välja dessutom. Lite trist bara att vi senare kom fram till dett det nog var en hel del för litet... Idag var vi i Kalmar och det var ett jävla liv i magen sista biten i bilen. Sparkande och rullande och allt vad det går att göra i magen *mysigt*

Niclas är på besök men åker hem imorgon , Alltid lika kul när familjen Karlsson kommer på besök, nästa vecka kommer Björns föräldrar hit också :) Hoppas vi har tur med vädret för det har varit en hel del regn de senaste dagarna, fast idag sken solen äntligen!


19 Juli

Klockan är inte ens tolv och jag har redan smällt i mig massa gottis! Har blivit en ful vana med massa sötsaker men bebisen vill ha det bebisen vill ha :D Till exempel frukosten igår: två rostade mackor, havredryck och en kexchoklad. Frukost idag: två rostade mackor, havredryck och en glass (frukost imorgon: två rostade mackor, havredryckt, kexchocklad OCH glass? ha ha) Ser framemot middagen då jag ska äta grillat med tzatziki *mmmm* Mamma bjöd på middag i torsdags och hennes mat är gudomling, speciellt hennes tzatziki ;)

Jag är mycket trött. Jag tycker det är jobbigt att gå men jag försöker röra på mig så mycket som möjligt. Ska inte klaga, jag vet ju att jag hinner gå upp en hel del innan det är dag för lillen/lillan att komma ut. Andningen är inte vad den brukade vara heller. Jag blir lätt andfådd och tycker det blir "tungt" att andas till och från..

I fredags lagade björn middag, jag har verkligen världens underbarasta man. Han hjälper till med allt och är alltid lika omtänksam. Så skönt att ha honom hemma nu under semestern, längtar tills vi ska iväg på vår lilla mini semester. Vi har bestämt Öland men inte när. Vi har en del att göra hemma i sommar så det får bli när det blir. Björn har redan börjat riva tapet i gästrummet och vi har varit ute i trädgården ihop (jag plockade mest lite medans Björn klippte häcken och gräset..)


14 Juli

Jag har varit hundvakt år syrrans lilla best.. ibland funderar jag på ifall det verkligen är en hund.. Nelly beter sig mer som en antilop... eller som en gris.. hon trycker ansiktet mot marken och kryper, ska en hund göra så??? sex naglar kostade det mig oxå... jävla hund. Fast nu är mamma nöjd för hon tyckte mina naglar blivit lite för långa *mumel*

Idag var jag i Kalmar och pratade med en barnmorska. Lite orolig inför förlossningen men det är väl ganska normalt? 12 veckor kvar. Börja bli jobbigt att gå med foglossning och all extra vikt och MER ska det bli *he he* det är ju en del kilon man gått upp om jag säger så men det betyder ju bara att det finns mer av mig att älska ;)

På kvällen åkte jag med björn och killarna från hans grupp i brandkåren och tittade på när dom spelade volleyboll. Dom undrade säkert va det var för en fet padda som satt och tittade på men jag gillar att se på när man man rör sig *Ler stort*    
    
      




5 Juli

I Helgen har vi varit på besök hos Björns familj, extra trevligt blev det eftersom mamma och mormor förljde med =) På fredagen grillade vi och umgicks, vi var inte där fören klockan sex på kvällen. Det började regna när vi skulle lämna emmaboda men vi åkte i alla fall. fast vädret har varit toppen hela helgen.

Lördagen var vi i Vadstena och tittade på det som fanns, vi åt ute i parken vid slottet och hade hur mysigt som helst! Birgit är duktig på att laga mat hon. Vi gjorde också en liten utflykt till slussarna och på kvällen blev det fika vid svartån. Kort sagt har helgen varit underbar och alla är nöjda :)


På söndagen åkte vi runt ett tiden, Björn skulle börja jobba vid sex på kvällen. Efter några mil bevittnade vi en bilolycka och var först få platsen. Lyckligtvis gick det bra med mamman och dottern som satt i bilen. jag letade fram en klubba till den lilla flickan som var chockad men som sagt okej...

Jag var hos barnmorskan och tog prover i onsdsags. allt såg bra ut och jag har gått 27 veckor på tisdag :) jag läste lite på nätet och enligt den sidan jag kollade på så är fostret nu 33,5 cm lång... det är ganska stort tycker jag ha ha

Imorgon blir det Kalmar, ska byta kjolen som inte passade och passa på att rasta syster min. Stannar nog i Nybro tills på tisdag. Om allt gå som planerat ska jag också lämna Enzo till en ny ägare. Inget är bestämt ännu men en familj har hört av sig och verka passa in ganska bra på det vi krävde så.. synd bara att vi inte kan ha kvar honom :/
 






1 Juli

Var i Kalmar igår med mamma och syster. Köpte en del kläder, äntligen har jag kjolar!!! Det har varit FÖR varmt för mina kläder men ju jävla är jag redo ha ha Synd bara att den ena visade sig vara lite då jag kom hem (Jag testade den vita som passade och bytte färg..) kan kan ju inte ha växt en storlek i bilen? eller?

Vår bröllopsdag blev toppen! Jag är den lyckligaste i världen som har en sådan underbar man! Du och jag för evigt.. och bebisen då också självklart ;)

I Helgen bär det av till Sya och träffa Björns familj OM det blir fint väder. Mamma och mormor (och eventuellt Kimmo) ska med och få se lite av det som finns där upp :) Jag längtar...


Fru Bodin

Living the dream

RSS 2.0