30 December

Elias farmor, farfar och faster var här på besök och denna gångne var Elias glad från första stund. Dom var bara här ett dygn men vi hann med ganska mycket på den tiden. Elias fick mycket fina julklappar som han lekte med för fullt även om han inte är så intresserad av att just öppna paketen. Förhoppningsvis ska vi upp och hälsa på Björns familj redan om en månad igen, det är ju lite tråkigt att dom bor så långt borta :/

Vi såg framemot julen men inte just för alla paket utan för att Elias äntligen skulle få träffa tomten! Elias älskar allt som har med tomtar att göra men till vår stora förvåning tittade han bara rakt igenom tomten som kom för att lämna klapparna på julafton. I år samlades vi alla syskonen hemma hos mamma med sina respektive och barn. I vanlig ordning blev det mat, kalle anka och sedan jultomte. Barnen verka glada över sina paket  och vi ”vuxna” njöt framförallt över att alla var samlade (eller nästan alla i alla fall…). På kvällen gjorde jag och Björn som vi gjort varje år – vi tände en brasa och bytte julklapparna vi själva köpt. Mysigt men också ett bra sätt att stressa ner efter en dag med lek och stim. I år fick jag bland annat en matberedare och Björn fick ett korsordsyatzi. Lite svårt att köpa allt man vill då Björn fyller år i början av januari, jag bruka därför spara de bästa klapparna till sist vilket jag även gjort denna gången ;)

Jag lägger bara ut några bilder här, betydligt fler bilder finns på min facebook och bilddagbok där ni får lägga till mig om ni är nyfikna ;)


Kimmo och StefanMamma och Elice
Tomten (ser ni vem det är?)

Hoppas alla haft en god jul =)

 

 

 

13 December

Idag var första dagen jag jobbade sedan jag blev gravid, för er som inte kan räkna kan jag tillägga att det innebär två år mer eller mindre. Det kändes konstigt att plötsligt behöva passa tiden men framförallt var det konstigt att väcka Elias och göra honom i ordning så tidigt, lyckligtvis har sonen mitt ett bra morgonhumör. Mamma har gått med på att ha Elias denna vecka då det bara är ett vikariat. Jag kom snabbt in i rutinerna och trivdes hur bra som helst, hade det inte varit för att vi ansåg att det var bäst för Elias hade jag genast sökt efter anställning. Men, det är ju det att varken jag eller Björn har lust att slita upp honom så tidigt varje dag. Dessutom trivs Björn bra med att ha mig hemma och jag, jag tänker på vad som är bäst för familjen. Ekonomiskt klarar vi det så varför inte? Eller som Björn sa: om Elias ska få ett syskon inom en snar framtid, då så måste jag ändå bli mamma ledig och visst har han en poäng där. Det där med fast jobb får nog allt ligga på hyllan i några år till, det jag fokuserar mig på nu är att ro om min familj och njuta av stunderna man aldrig kan få åter.Denna söta stjörngosse fann jag hemma hos mamma idag. Massor av pussar fick jag men lussekatten behöll han för sig själv ;)


 

10 December

Shit va dagarna går fort, det är snart jul redan. Jag har haft fullt upp med att måla Elias rum, har inte ens hunnit julpynta annat än en megastjärna i fönstret och julgardiner i köket. Jag tänkte vänta tills julgardinerna jag beställde kom men det gick inge vidare. Igår fick jag dom men de var allt annat än jag beställt. Ska skicka tillbaka = inga julgardiner i år. Så kan det gå om man är kräsen...

Jävla mycket snö fick vi i alla fall. Sedan jag skrev sist har vi hunnit med att fira Elias farmor som fyllde 60 år. Vi åkte upp då vädret var ganska okej. Elias blev lika förtjust som alltid och på lördagen kom  största delen av släkten på Birgits sida. Det var kul att se alla barnen samlade och tiden gick som vanligt för fort. Knappt hade vi hunnit packa upp innan det var dags att bege sig hem igen. Det hade kommit MYCKET snö under helgen men resan hem gick bra i alla fall trots en och annan snöplog som kört av vägen ;)


Birgit njöt av dagen :)


Det var betydligt mer snö än man ser på bilden. Man kan nästan aäga att man ser inte all snö för att snön är i vägen ;)


Far och son, frågan är vem som hade mest roligt...


Åh va jag älskar snö men måste det var så fruktansvärt kallt?? Kyla är det värsta jag vet ironiskt nog. Just nu skiner solen i alla fall och det verkar riktigt skönt ute. Tapio har varit här på en kopp kaffe och just nu sover Elias middag. När han vaknar ska vi gå en sväng till hans mormor och i eftermiddag blir det kyrkis. Ikväll har Björn bandy men efter det blir det pizza och idol för hela slanten. Jay smith tar hem hela skiten, det har jag hoppas på sedan jag såg honom i uttagningen - vilken röst killen har!

Fru Bodin

Living the dream

RSS 2.0