30 Mars

Elias håller på att få fler tänder SÅ jag gissar att det är därför han har feber och är lite konstig. Själv är jag förkyld och har ont lite här och var. Jag hoppas dock att det går över innan fredag då jag fyller år men just nu ser det mörkt ut…


Jag är sjukt sugen på att inskaffa en så kallad onepiece. Vad tycker ni – hiss eller diss?



Turkos one pice ska det vara ^^

 

Rättvisa?

Den 11 November 2007 rullar tåget in på Legazpi plattform i Madrid. 23 åriga soldaten Josue Estebanez har åkt ensam för att medverka i en nationalistisk demonstration som ska äga rum. När han gör sig redo att stiga av får han syn på ett 50tal AFA ligister som står och väntar på perrongen. Gänget är beväpnade med knogjärn, knivar, påkar och tårgasbomber som de har tänkt att använda för att stoppa den demonstration som Josue ska närvara vid. Tunnelbanans Övervaknings kameror fångar hela förloppet. På bandet ser man hur Josue tittar ut genom fönstret. Han har varit med länge nog för att förstå att det kommer att bli bråk. Han är orolig och instängd i en tågvagn varifrån han inte kan fly. Gänget får syn på honom genom glasdörrarna och ler förtjust av att se en av sina ”fiender” ensam och fångad. Med tanke på hur många de är kommer det att bli en lätt match. Tiden är knapp och Josue har ingen chans att ta sig därifrån utan att bli sedd. Han vet att det bästa försvaret är anfall och som situationen ser ut kan han absolut inte visa sin rädsla. Han drar fram sin armé kniv och gömmer den i handen då gänget gör sig redo att gå ombord på tåget. De hånler och skrattar åt hur lätt det kommer bli att attackera honom. När gänget stiger på flockas de snabbt runt Josue. Dessa gäng bruka slåss på det viset att de omringar och sedan går på i flock med sparkar och slag så det sista Josue vill är att hamna i underläge. I videon ser man hur de direkt gör sig redo att slåss mot på Josue, en kille tar bland annat demonstrativt på sig sitt knogjärn medan de andra maskerar sina ansikten. Trots risken att bli klassad som feg försöker Josue att kliva av tåget men då blockerar 16 åriga Carlos Palomino och hans vän dörren. I ett försök att provocera fram ett bråk frågar Carlos ut Josue om dennes kläder. Carlos visste inte om att Josue bar sin armé kniv och att han var beredd att försvara sig. Då Carlos greppar tag i hans tröja väljer Josue att snabbt dra kniven och hugga innan bråket bryter ut. Han puttar därefter Carlos bort från sig varpå Carlos vänner fångar upp och fort för honom ut ur vagnen. Följande minuter ser man hur Josue vankar av och an inne i vagnen, likt ett fångat djur. Carlos vänner springer då och då in i vagnen och kastar saker såsom brandsläckare och annat de fått tag i. Då de vid ett tillfälle går på från båda hållen använder Josue kniven igen för att försvara sig och skadar en av männen lindrigt. Först när de kastar in en rökbomb gör Josue ett försök att springa från platsen. Hela gänget springer efter. Vad man inte får se på bandet är att de till slut fick tag i Josue och förmodligen hade slagit ihjäl honom om inte poliser kommit för att ingripa. Josue hamnade på sjukhus där han blev behandlad för livshotade skador med sedan utskriven och satt i häktet. Man kan säga att han hade tur för Carlos däremot överlevde inte….

 

2009 dömdes Josue Estebanez till sammanlagt 26 års fängelse för mord. Det vill säga 19 år för mordet på Carlos och ytterligare 7 år för mordförsök på hans vän Alexander. Utöver det ska han också betala 100.000 € i skadestånd till Carlos familj.

 

Vad tycker ni andra som ser videon? Är det mord eller är det självförsvar? Låt inte deras åsikter eller bakgrund spela in utan bedöm bara efter händelsen i sig… Är domen rätt?



Själv tycker jag att det är sjukt hur de kan döma Josue för mord när han så uppenbart blev trängd och provecerad. Man ser tydligt att han försökte gå ut ur vagnen men blev stoppad. Man ser också hur gänget flockas runt honom och hur de njuter av att ha honom trängd. Jag vill påpeka att jag efter att ha googlat har förstått att dessa ”gäng” slagsmål är mycket mer brutalare än de som förekommer i Sverige. Det är med andra ord inget man vill utsätta sig för. I mina ögon spelar det ingen roll vad Josue hade för åsikter för hur man än vrider och vänder på det var han ensam mot 50 stycken personer som var ute efter honom…


Varning! Videon innehåller inspelningen från överbevakningskamerorna som även att det inte visar så mycket kan uppfattas som stötande…



14 Mars

Elias vaknade flera gången igår kväll utan att jag förstod varför. Han gnällde och pep och satte sig upp och en gång fick jag till och med ta upp han och gå runt med honom. Först klockan halv två förstod jag vad som var fel. Brandlarmet behöver byta batteri och det piper efter ex antal minuter och tydligen räckte det för att störa hans sömn… Efter det sov han bra men jag är ganska trött efter natten som varit. Klockan tjugo över sju vaknade han och vi har busat runt i vardagsrummet. Jag har precis gett honom och nu ligger han och ska sova middag =)

I helgen firade vi min bror Jonas som fyllde 30. Det är alltid lika kul när alla syskonen samlas och barnen får leka av sig. Väl hemma igen tittade vi på melodifestivalen och jag var mer än nöjd över att Saade gick vidare. Låten är bra, den fastnar och han är ju så snygg att man inte kan titta på honom utan att le ha ha Fast hade jag fått välja skulle denna låten fått en bättre placering:

 

 

 

Loreen - My Heart Is Refusing Me

 I've been crushed, beaten down
And I'm frozen to the ground
Like a fool, I've trusted you
Still I'm hopelessly in love
I never thought that I would be this helpless
I can't believe I'm caving in for you, I
I've been crushed, I've had enough

Now I wanna leave but I'm lost
So now I can't break away
Although I've made up my mind
My heart is refusing me

Me for you, and you for me
It was us against them all
But slowly it came to me
What was underneath it all
I never thought that you could be this reckless
I can't believe you're doing this to me, oh
Strip me down
I'm naked now

And I wanna leave but I'm lost
Somehow I can't break away
Although I've made up my mind
My heart is refusing me

I've been crushed, beaten down
Still I'm hopelessly in love

9 Mars

Elias sover gott efter att gjort återbesök hos tandläkaren och hållit mig sällskap hos Opikern. Stressig dag som bland annat innehöll tur och retur till Nybro men man får trösta sig med att man inte har något inplanerat imorgon…

 

På tal om annat - dagens folk är så jävla ohyfsade! Tre ungdomar står och pratar utanför stationen då jag kommer med barnvagnen. De tittar på mig och flyttar sig två meter istället för att hålla upp dörren jävlen! Jag måste då hålla upp dörren och försöka få in vagnen som genast kändes betydligt större än den var. Detta är inte första gången, åh nej, folk är tydligen såhär! När jag skulle in i en annan butik idag kommer det en kille springandes och jag då, min idiot, trodde ju att han skulle hjälpa mig med dörren men tji fick jag då dörren smällde igen framför ansiktet på mig. De gamla SJ tågen är ju inget vidare när man är ensam med en stor barnvagn. På väg till Nybro hjälpte tågvärdinnan mig men när jag skulle av var hon borta. Snabbt ryckt en söt kille in och hjälpe mig vilket fick mig att återfå tron på mänskligheten… lite i alla fall ;)

 

Så, det är inte utan att man undrar: Är det så jävla svårt att hålla upp en dörr?

6 Mars

Lite uppdatering på våran helg:

Onsdag: Björn stack till jobbet vid elva på kvällen men knappt hade han hunnit stänga dörren innan Elias vaknade och Började spy. Min brors familj hade haft maginfluensan så jag var inte förvånad egentligen. Hela natten gick åt till att byta sängkläder, torka spy och lugna pojken som var livrädd och inte hade en aning om vad som hände…

 

Torsdag: Under natten drog jag ut hans säng till vardagsrummet så att han fick mysa framför teven. Jag hade sovit två timmar under natten så Björn tog Elias så att jag kunde sova lite men efter bara en timma fick jag springa ner och hjälpa till då han spydde igen. Elias somnade vid klockan tio och sov till min stora förvåning hela natten.

 

Fredag: Elias var pigg men mycket mammig. Klockan tio började  jag känna mig lite konstig. En halvtimme senare fick jag väcka Björnen som efter bara fyra timmars sömn fick ta hand om Elias. Precis som jag mittsänkte var det min tur att åka på maginfluensan :(

 

Lördag: Efter att ha varit instängt i sovrummet på övervåning sedan klockan halv elva igår fick jag komma ner en stund och se melodifestivalen. Då hade jag inte spytt på 14 timmar :)

Söndag: Äntligen är helgen över! Jag och Elias var ute och gick i trädgården för att få lite frisk luft. Vi är friska nu verka det som men vi undviker att träffa folk innan vi vet säkert att vi inte längre smittar. Jag håller tummarna för att Björnen klarade sig sdenna gången vilket ser verka som nu i alla fall =)



Elias njuter av det fina vädret :*

Fru Bodin

Living the dream

RSS 2.0